Що таке вафлі 2

Вафля (від нім. Waffel) – різновид тонкого сухого печива з відбитком на поверхні. Випікається із збитого рідкого тіста у спеціальних формах. Тісто складається з борошна, яєць, цукру та вершків.

Свою назву вафлі отримали від середньонижньонімецького слова «wâfel». Данська форма «wafel» у XVIII столітті змінилася у waffle[1] і у такому вигляді увійшла до російської мови.

Шматочки вафель часто змащують кремом між собою. Може використовуватись морозиво або ягоди. Для прошарку використовують жирові, фруктово-ягідні, пралінові, помадні та інші начинки. Можуть використовуватися як основа для інших кондитерських виробів (торти, тістечка). Для цього виготовляються вафельні вироби у формі листів, коржів, стаканчиків, трубочок, ріжків.

Оставить заявку Оставить заявку